Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Gotländsk ekomjölk kommer till Stockholmsmarknaden


 

Med start vecka 7 kommer Arlas ekologiska Gotlandsmjölk säljas som mellanmjölk och lantmjölk i utvalda butiker i Stockholmsområdet. Mjölken produceras på 11 ekologiska Arlagårdar på Gotland. Tillverkning och förpackning av mjölken sker på mejeriet i Visby.

- Det finns en stark koppling mellan Gotland och Stockholm. Nästan 6 000 hushåll i Stockholmsområdet har sommarboende på Gotland och varje år reser hundratusentals Stockholmare till ön. Nu vänder vi på ordningen och tar en av de bästa sakerna med Gotland, den fantastiska mjölken, till Stockholm. Vi har jobbat med det här sedan i somras och det är väldigt roligt att det äntligen blir av, säger Magnus Dahlblom, mejerichef på Visby mejeri.

Under sommaren konsumeras det mesta av Gotlands ekomjölksproduktion på ön, som ett resultat av den stora tillströmningen av sommarboende. Under vinterhalvåret har Gotland däremot ett överskott av ekologisk mjölk. Nu får alltså den gotländska ekomjölken följa med stockholmarna tillbaka när semestern är slut.

2016-12-16