Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.


 

 

 

NOFF i Malmö 2016:

Ännu en lyckad mässa i världens ekologiska Hot Spot


Förra veckan genomfördes Nordic Organic Food Fair för fjärde gången. Manegen var krattad med fortsatta rekordökningar på de nordiska marknaderna med Danmark och Sverige i täten och som världens ledande ekoländer med en trolig passering av en ekologisk marknadsandel på 10 respektive 9 procent under 2016 för livsmedel.
- Det var en fantatstisk energi och entusiasm på mässgolvet det här året. Gångarna var packade med kunder redo att göra affärer och många av våra utställare har redan rapporterat färdiga ordrar och levererade varor, säger mässansvarige Anne Seeberg.
Nära 400 företag deltog och besökarantalet steg med 25 procent till nära 5000. Representanter från 2000 företag i 68 länder deltog. 25 procent av de närvarande företagen företrädde en verksamhet som omsätter mer än 10 miljoner kronor och 16 procent över 50 miljoner kronor. Mer än två tredjedelar av besökarna kom från Sverige och Danmark.
Mässarrangörerna räknar med ett utöka mässan till 400 företag under 2017, då genomförs mässan mellan 15-16 november.


2016-11-24