Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Kvartalsrapport: Systembolaget ökar 34 procent


Den ekologiska försäljningen på Systembolaget fortsätter att gå bättre än den genomsnittliga ekoförsäljningen för detaljhandeln. Under tredje kvartalet 2016 ökade försäljningen av ekologisk vin, sprit, öl, alkoholfria drycker, cider och blanddrycker med 34 procent.

Det betyder att ökningstakten bromsar in mot föregående månader. En förklaring är att tredje kvartalet 2015, som årets försäljning jämförs med, var en av de bästa perioderna någonsin för ekoförsäljningen hos Systembolaget.

Den kategori som går fortsatt bäst är den ekologiska ölen, som ökar med 31 procent under perioden, 71 procent beräknat på hela året, men alla kategorier ökar.

Totalt ökade Systembolagets försäljning med 2,6 procent under årets hittills uppmätta månader, tom september.

2016-10-26