Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Arla ska fördubbla sin globala ekoförsäljning till år 2020


Arla har länge öppet talat om sina stora ambitioner för att sälja mer ekologisk mjölk. Nu sätter koncernen konkreta tal på sin målsättning. En fördubbling av omsättningen till ca 10 miljarder Skr till år 2020 är målet.

- Vi tror att vår globala ekologiska försäljning kan bli riktigt, riktigt stor. Det gäller både mjölk, syrade produkter, smör och ost. Vi har en ambition att fördubbla den ekologiska omsättningen. Om vi ser till de kommande 10 åren så talar vi om något mer ändå, säger Arlas koncerndirektör Tim Ørting Jørgensen till dansk media, Berlingske.

Det är marknaderna i Sverige och Tyskland som man förväntar sig mycket av, men även Kina.

- Vi är idag nummer ett i mejeribranschen i Europa när det gäller försäljningen av ekologisk mjölk. Den positionen vill vi hålla kvar och utveckla för alla de ekologiska produktgrupperna på alla de europeiska marknaderna. I Kina vill vi också vara nummer ett på ekologiska barnmatsprodukter, det vill säga mjölkpulver, säger Tim Ørting Jørgensen vidare.

2016-09-05