Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologiskt fortsätter att öka i offentlig sektor - når 33 % vid årsskiftet?


Intresset för ekologisk mat är fortsatt stort i kommuner och landsting och sektorn fortsätter att öka inköpen av ekologiskt. Detta visar senaste kvartalsstatistiken från DKAB, Dalesjö Konsult AB. Jämfört med 2015 ökade inköpen i år med 13 procent, under första kvartalet, och med 11 procent, under andra kvartalet. Det betyder att ekoinköpen ökade med 12 procent under hela första halvåret. Fortsätter ökningen i samma takt under resterande två kvartal kommer offentlig sektor att nå 33 procent ekologiskt vid årsskiftet, enligt Ekomatcentrum.

- Intresset för ekologiskt verkar inte svalna, tvärtom det blir hetare och hetare för varje år. Ekomatcentrums nationella mål, 50 procent ekologiskt till 2020 i offentlig sektor, närmar sig snabbt och det verkar inte omöjligt att det nås, säger Eva Fröman på Ekomatcentrum.

2016-09-02