Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Inga ekochips från Estrella i år


En av de största på den svenska marknaden för chips och snacks, Estrella, gav sig in på jungfrulig mark och kontrakterade en ekologisk potatisodlare under skördeåret 2015. Odlingen, produktionen och försäljningen uppgavs då av Estrella vara en succé. Något man vill omvärdera när Ekoweb nu kontaktar företaget för att undersöka statusen inför årets potatisupptaning.

- Initialt var det så, men inte när vi utvärderade hela säsongen. Vi var väldigt stolta och glada över att kunna erbjudit svenskodlade ekochips KRAV i sortimentet under förra året, men tyvärr kommer vi inte ha dem i vårt sortiment under 2016. En av anledningarna är att efterfrågan inte var lika stor som vi hade hoppats, vilket gjorde att vi fick problem med bäst före-datum i butikerna. Vi ger oss dock inte och förhoppningsvis hittar vi en lösning som gör att vi kan erbjuda produkterna igen. När det blir kan jag inte i dagsläget inte informera om, säger Carina Hansson, vd på Estrella.

2016-09-03