Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Svenska ekopotatisar och -morötter tog slut


På de flesta håll är det nu importerade ekologiska morötter och potatisar som säljs i butikerna. Så har det varit de senaste månaderna. Nu inväntar butiker och uppköpare den svenska skörden och under tiden får man tillgodose konsumenternas efterfrågan med utländska produkter.

- Det är intressant att notera att trots en ökad odling, särskilt på potatis, under 2015, så tog de svenskodlade produkterna slut 2016 ungefär vid samma tidpunkt som året innan. Det borde rimligen betyda att det sålts större volymer av ekologisk potatis och morot hittills i år än förra året. Enligt de rapporter vi fått har priserna till odlarna också legat på förhållandevis höga nivåer, såväl i Sverige som i Europa, säger Cecilia Ryegård, marknadsanalytiker på Ekoweb,


2016-07-04