Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Snabb utveckling för rysk ekomark

Embargot för handel med Ryssland och den ryska rubelns genomras har varit ett hårt slag för ekohandeln i landet. De ekologiska produkter som finns tillgängliga har mångdubblats i pris, efter ett redan högt prisläge. Så gott som alla ekologiska produkter tillgängliga för de ryska konsumenterna har varit importerade. I Moskva fanns vid embargots inledning 15 företag enbart fokuserade på import av ekologiska livsmedel.

Efterfrågan på ekologiska produkter bland de ryska konsumenterna har emellertid inte minskat, snarare tvärt om. Situationen har uppmärksammats av de ryska myndigheterna och inte minst Valadimir Putin själv, som för ett tag sedan sade i ett uttalande att Ryssland skulle satsa stort på ekologisk odling och bli världens största producent av ekologiska produkter.
Som ett resultat av dessa faktorer ökade den ryska ekoarelan under 2015 med 70 procent.

2016-03-29