Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Eko fortsätter att öka inom offentlig sektor


När Ekomatcentrum offentliggjorde Ekomatsligan för 2015 stod Vellinge kommun som segrare med en ekologisk andel på 57 procent. Bästa raket blev Katrineholms kommun som ökade sina ekologiska inköp med 300 procent och gick från en ekologisk andel på 8 procent  till 32 procent.

Under nio år har Ekomatcentrum följt utvecklingen för ekologiska livsmedel hos landets offentliga aktörer och det politiska målet 25 procent som sattes 2010. Det målet är nu uppfyllt och 40 procent av landets kommuner och landsting har satt upp egna, högre ekomål och Ekomatcentrum sätter nu ett nytt mål för Ekomatsligan på 30 procent år 2016 och ett långsiktigt mål på 50 procent till år 2020.

Den offentliga enskilda  verksamhet som nått längst är Bys ansvarsområde i Södra Sandby, Lund. Som nu har en ekologisk andel på 100 procent.

2015-12-09