Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Stark tillväxt för ekologisk frukt och grönsaker till 2020


Den globala marknaden för ekologisk frukt och grönsaker beräknas växa rejält fram till år 2020, enligt en rapport från Organic Fruits & Vegetables Market Global Forecast to 2020, publicerad av Markets and Makets. Rapporten har gått igenom marknader i Europa, Asien, USA, Latin Amerika mfl.

Efterfrågan ökar på den globala marknaden och drivs av innovationer i form av nya produkter, förpackningar, lagringsmetoder och ny teknik. De faktorer som får fler konsumenter att välja ekologiskt är kvaliteten, hälsan, och miljön. Många konsumenter är beredda att betala mer för dessa faktorer.
Den globala marknaden för ekologisk frukt och grönsaker förväntas passera ett värde av ca 400 mdr Skr under år 2020.

2015-12-08