Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Kungsörnens ekologiska mjöl - nu från Mälardalen


Efterfrågan på ekologiska livsmedel är stor hos Kungsörnen. Nu kommer hela Kungsörnens ekologiska sortiment att produceras av spannmålsråvara odlad i Mälardalen. Det ekologiska sortimentet består av 2 kg vetemjöl, 2 kg vetemjöl special, 1 kg grahamsmjöl och 1 kg grovt rågmjöl. Från slutet av oktober finns ekologiskt vete- och rågmjöl från Kungsörnen, som odlats på gårdar i Mälardalen, i butik. Mjölets ursprung blir tydligt genom att det på förpackningarna framgår att det kommer från Mälardalen samt vilken kvarn som malt mjölet.

 – Många konsumenter efterfrågar idag svenska livsmedel som gärna odlats i deras närområde. Med vårt nya ekologiska mjöl lyfter vi fram den lokala gården och människorna som arbetar där. Bönderna har ett personligt engagemang och kunnande. Bakom mjölet finns det ett gediget hantverk, stor kompetens och en tydlig stolthet för råvaran, säger Hanna Banica, nordisk marknads- och innovationschef på Kungsörnen.2015-11-23