Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Dubbelt antal KRAV-bröd 2015

Bröd har länge omnämnts som den mest underutvecklade varumärkeskategorin i KRAV-segmentet i Sverige. Detta helt i motsats i till exempel Tyskland och Danmark, där bröd är en av de största ekologiska kategorierna. Men nu verkar en ändring vara på gång på den svenska marknaden. Hittills i år har dubbelt så många KRAV-märkta bröd lanserats, meddelar KRAV. Det betyder 88 nya KRAV-bröd som introducerats hittills under 2015. Sammanlagt finns det nu 340 bröd som är KRAV-certifierade.

Ett av de företag som satsat storskaligt på KRAV-bröd är Polarbröd. Under 2015 har man lanserat ett KRAV-märkt tunnbröd.

– Polarbröd har satt som mål att nå full hållbarhet 2020. Redan 2008 lanserade vi ett ekologiskt bröd i butik, men då var marknaden inte mogen. Förra året kom Polarknäcke Ekologisk och som marknadsledare inom kategorin är vi nu stolta över att kunna erbjuda Akka ekologisk mjukt tunnbröd. Vår förhoppning är att kunna lansera fler produkter framöver, säger Maria Eriksson, produktchef på Polarbröd.

För KRAV-märkt bröd gäller bland annat, förutom att råvarorna ska vara KRAV-godkända, förbud mot olika tillsatser som till exempel färgämnet betakaroten och mono- och diglycerider av fettsyror som används som förtjocknings- stabiliserings- och emulgeringsmedel.

Läs hela KRAV:s pressmeddelande här>>


2015-10-20