Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Urtekram uppköpt


En av nordens största aktör inom ekologiska kolonialprodukter* och livsmedel köps upp av företaget Midsona, vars huvudägare är Stena Adacyum AB. Under 2014 omsatte Urtekram 460 miljoner kronor. Företaget grundades i Danmark 1972 och försäljningen har vuxit lavinartat de senaste åren, inte minst i Sverige. Köpeskillingen uppgår till 270 miljoner kronor. Försäljningen är ytterligare en i raden av affärer där större bolag köper in ekologiska varumärken för ökad närvaro på den attraktiva ekomarknaden.

- Förvärvet av Urtekram är ett stort steg mot vår vision att bli ledande i Norden inom hälsa och välbefinnande. Vi breddar vår produktportfölj med egna varumärken som är väl positionerade i attraktiva ekologiska tillväxtsegment, etablerar Midsona i Danmark, stärker oss i övriga Norden och ser goda möjligheter att realisera både kostnads- och tillväxtsynergier, säger Midsonas koncernchef, Peter Åsberg.

*dryck, torrvaror, torkad frukt, mjöl, olja, hygienartiklar etc

2015-10-01