Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Bara ekologiska bananer och morötter på Irma


Danska dagligvarukedjan Irma har som mål att halva försäljningen ska bestå av ekologiska livsmedel år 2025. Idag uppnår man en andel på ca 30 procent, vilket torde vara världsrekord för en vanlig butikskedja.

Från och med augusti kommer man enbart att sälja ekologiska bananer och morötter i kedjans butiker. Tidigare har 92 procent av bananerna och 85 procent av morötterna som sålts, varit ekologiska. Irmas ekologiska försäljning har stigit med 10 procent hittills, under första halvåret 2015.

- Vi tycker att det är en glädjande utveckling, därför att våra ekologiska produkter är lika med en högre kvalitet och självklart ett mer hållbart val. Vi räknar med att det inom en snar framtid kommer att presenteras flera varugrupper där vi enbart kommer att sälja ekologiska alternativ, säger Jesper Uggerhøj, som är vd på Irma.

2015-08-21