Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Lidl satsar på mer eko – och svenskt


Lidl har sedan tidigare ett ekologiskt/svenskt sortiment när det gäller mejeri och färskt kött. Nu satsar man på ytterligare svenska ekoprodukter. Efter sommaren lanseras en ekologisk rapsolja, pressad av svensk ekoraps i Lidl:s hyllor. Dessutom kommer en ekologisk mixad bladsallad där salladen kommer, så långt säsongen tillåter, från svenska odlare. Den finns i butikerna från juli månad.

- Vi märker att allt fler frågar efter ekologiska produkter och det har vi lyssnat på. Hos oss ska det vara enkelt som konsument att göra ett ekologiskt val. Vi är stolta och glada över att vårt ekologiska sortiment växer. Att öka andelen ekologiskt är en viktig del i vårt pågående hållbarhetsarbete, säger Katarina Rosenqvist, hållbarhetschef på Lidl Sverige.

Utöver de två svenskodlade ekoprodukterna lanserar Lidl även en ekologisk spagetti samt en jordgubbssaft, båda finns i butikerna från juli månad.


2015-07-01