Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Dags för Slätte Ekodag: Norra Europas största ekolantbruksarrangemang


Under onsdagen den 17/6 genomför Slätte Ekodag på Slätte gård i Töreboda. 1000-tals lantbrukare och representanter för jordbruket förväntas komma till arrangemanget. Detta är också ett tillfälle för aktörer i detaljhandel och förädlingsled samt journalister att få direkt kontakt med råvaruproducenterna. Marknaden präglas just nu av brist på ekoråvara, vilket bland annat avspeglas i utställarlistan, där flera finns på plats för att locka nya ekoproducenter till bland annat gris- och kycklingproduktionen. Besökare lockas också från flera nordiska grannländer

Under dagen kan man ta del av en mängd olika föreläsningar, se demoodlingar och försök, specialmaskiner som till exempel System Cameleon i aktion och ett 70-tal utställare, vilket är nytt rekord. Ekoweb finns också givetvis på plats!

Väderleksrapporten utlovar dessutom hyfsat väder över Slätte Gård under onsdagen.

2015-06-15