Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Idag öppnar Paradiset- Skandinaviens största ekobutik


idag, torsdag 4 juni kan alla ekoälskare som befinner sig i Stockholm besöka Paradiset. Butiken är en 1 600 m2 stor kombinerad ekobutik och food court och Saltå Kvarn kommer att ha ett bageri på övervåningen. Butiken ligger på Brännkyrkagatan 62 på Södermalm och har öppet alla dagar i veckan 9-21.

Butiken är en fullsortimentsbutik. Ekologiskt, småskaligt och naturligt är ledorden. Paradiset satsar också stort på att synliggöra producenterna bakom produkterna. Några av de svenska producenter som Paradiset samarbetar med från start är: Hermelins (ekologiska grönsaker), Warbo Kvarn, Mälarchark, Anderssons & Tillmans Chark, Blåklint (mejeri), Torfolk Gård, Hjordnära.

Förutom Johannes Cullberg finns bland andra Knut Faremo, tidigare koncernchef och en av grundarna av Norgesgruppen samt ordförande för Coop Inköp & Logistik och Apotek Hjärtat, Henrik Strinning, tidigare försäljningschef på Coop och Sverigechef för frysvarukedjan Picard, samt entreprenören Stefan Lidström, som bland annat har grundat sajten Usedaporter.com, med i styrelsen.

Nästa butik planeras att öppnas under 2016 och planen är att ha fyra butiker 2017.

2015-06-04