Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Estrella satsar på ekochips


För bara några dagar sedan sattes den ekologiska potatis som Esterella hoppas göra KRAV-märkta chips av i slutet av september. Snacksjätten har i dagsläget inga ekoprodukter i sortimentet, men det stora intresset för ekologiskt har man noterat och startar därför ett testprojekt tillsammans med Pålstorps gård och ekoodlaren Per-Johan Påhlstorp där man ska försöka få fram svenskodlad ekopotatis för chipstillverkning.

– Vi på gården brinner verkligen för ekologiskt jordbruk och det är otroligt roligt och väldigt spännande att vi nu fått chansen att prova på att odla ekologisk potatis för chipstillverkning åt Estrella, säger Per-Johan Påhlstorp.

– Att odla ekologiskt i Sverige är verkligen en utmaning. Vi har länge jobbat med IP-certifierade odlare som är godkända av svenskt Sigill. Därför är vi otroligt glada över att Per-Johan nu tagit sig an denna utmaning så att vi snart förhoppningsvis också kan erbjuda chips gjorda på svensk ekologisk potatis, säger Carina Hanson, VD på Estrella.


2015-05-20