Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Slut på svenskodlad ekolök och -potatis för säsongen


Just nu finns det nästan enbart importerad ekolök och ekopotatis att köpa både i butikerna, för vanliga konsumenter, samt för storhushåll. Den stora efterfrågan på ekoprodukter har gjort att den svenska ekolöken tog slut i januari och av den ekologiska potatisen finns enbart enstaka partier kvar till försäljning ”förbehållna trogna kunder”, som en av de större aktörerna som handlar med ekologiska grönsaker uttrycker det.

Det blir alltså flera månader med importvara för att hålla hyllplatserna i väntan på nästa svenska skörd. Enligt de källor som Ekoweb talat med verkar dock betydligt större arealer av bland annat ekologisk potatis planeras att sättas av de svenska odlarna under odlingssäsong 2015.


2015-03-19