Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

120 miljoner danska kronor till ekologiskt från politikerna


Den danska regeringen har slutit en bred, blocköverskridande överenskommelse där man ger mer pengar till utvecklingen av ekologiskt jordbruk och ekologisk marknad. 30 miljoner danska kronor (ca 38 miljoner Skr) ytterligare, utöver tidigare anslag, ska satsas på att bland annat utveckla dansk ekologisk grisproduktion, export, offentlig sektor samt utveckling och innovation på danska ekogårdar.

Avtalet gäller mellan åren 2015-2018, så sammanlagt är överenskommelsen värd ca 150 miljoner Skr.
Uppgörelsen fastslår en ekologipolitik som många andra länder följer intresserat. Ökologisk Landsförening har under de senaste två åren rådgivit ministrar och organisationer från 14 länder i utvecklingen av en mer ekologisk politik, där Danmark är en klar föregångare.

2014-12-18