Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Bra fart på Nordic Organic Food Fair


Den 26-27 oktober genomförs den enda nordiska branschmässan för ekologiska produkter på Malmömässan, Nordic Organic Food Fair. Intresset för den växande ekomarknaden i Norden är stort från internationellt håll och utställningsytan var sedan länge slutsåld. Antalet besökare ökade med 18 procent från premiäråret 2013 och intrycket från mässdagarna är att mässan varit välbesökt och att kommersen rullat på bra i montrarna. Många utställare och besökare uttryckte sitt direkta gillande av mässan. Den internationella närvaron var påtaglig med bland annat stora satsningar på samlingsmontrar med tyska, danska och italienska produkter. Även KRAV hade satsat på en samlingsmonter för sina medlemsföretag.
Bland besökare syntes inköpare till stora och små aktörer, restauranger, skolor och en och annan lantbrukare med verksamhet som till exempel gårdsbutik.

- Vi är väldigt nöjda med utvecklingen för mässan, den bokade ytan har ökat med 57 procent sedan förra året. Detta är en av världens "Hot Spots" när det gäller ekologisk, med en mycket spännande utveckling. Världens främsta ekostad ligger några stenkast här ifrån, Köpenhamn. Och utvecklingen på den svenska ekomarknaden har uppmärksammats av många internationella aktörer, säger Sam Sloan, mässansvarig från Diversifeid Business i England, som arrangerar mässan.

2014-10-27