Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Miljontals KRAV-kycklingar behövs


I dagsläget utgör KRAV-försäljningen mindre än 1 procent av det totala antalet slaktkycklingar i Sverige. Men potentialen är enorm och i och med att Kronfågel köpt upp Sveriges enda företag för KRAV-kyckling, Bosarpkyckling så har man skapat sig ett fundament att utgå ifrån när man nu satsar på att öka försäljningen och marknaden för KRAV-kyckling.

- Kronfågel är taggade på att utveckla marknaden för KRAV-certifierade slaktkycklingar I dagsläget slaktar vi drygt 175 000 KRAV-kycklingar om året. Med den låga andel som detta utgör idag och med tanke på det stora intresset som finns från den svenska marknaden så är det troligen inte att ta i att säga att KRAV-kycklingen skulle kunna utgöra åtminstone 5 procent av den totala slakten. Det betyder en mångdubbling av slakten, flera miljoner KRAV-kycklingar till slakt och att ett stort antal nya producenter behövs, säger Christian Gulche, vd för Bosarpkyckling.2014-10-22