Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Eko ökar i Danmark 2014


Även i Danmark går den ekologiska försäljningen bra så här långt 2014. Nyligen presenterad statistik från Nielsen visar att den ekologiska försäljningen i dansk detaljhandel ligger på en ökning på ungefär 7 procent under första halvåret 2014. Det betyder att den danska konsumtionen av ekologiska livsmedel passerar 8,5 procent under 2014, om försäljningsökningen håller i sig.

- Ekologiskt fortsätter att gå bra och slå nya rekord i Danmark. Även på exportmarknaden gör vi framsteg. Vi satsar nu närmast på den nordiska marknaden, där Sverige utgör ett mycket intressant tillväxtområde, samt Kina. Men även den tyska och brittiska marknaden är viktiga spelplaner för oss, säger Helene Birk, exportchef hos Organic Denmark.

2014-10-14