Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Fler KRAV-kycklingar på väg med ny aktör


Den svenska slakten av KRAV-kyckling kan komma att nära nog tredubblas inom något år. Produktionen av ekologisk slaktkyckling har legat stilla på under 1 procent av den totala slaktkycklingvolymen i Sverige. Beräknad slakt i år är 175 000 KRAV-kycklingar, en ökning med 13 procent. Men nu dyker det upp en helt ny aktör för svensk ekologisk slaktkyckling som kan ändra på detta.

- Den första producenten är kontrakterad och fler är på gång. Vi räknar med att sätta in de första kycklingar under första halvåret 2015. Slakteri är också klart och avsättningen för kycklingarna känner vi oss helt trygga med efter inledande samtal med dagligvaruhandeln. Vi beräknar 100 000 KRAV-kycklingar till slakt nästa år. Målet på sikt är 500 000 KRAV-kycklingar, säger Sebastian Holm, som är en av aktörerna bakom det nya företaget.

Man letar nu aktivt efter producenter som är intresserade av att leverera KRAV-kycklingar.


2010-10-09