Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Svenskt Butikskött säljer slut på KRAV-fläsk - större volymer på väg in


Svenskt Butikskött är Sveriges ledande aktör på marknaden för styckat ekologisk kött. Under ett decennium har man jobbat med KRAV-köttet och nu är det på väg att lossna rejält:

-Vi har kämpat med det här i 10 år och äntligen känns det som att det håller på att lyfta ordentligt för KRAV-köttet. Det börjar bli tryck i affären. Kedjorna har börjat jobbat med regelbundna kampanjer på KRAV-kött och kampanjer driver försäljningen. För första gången har vi nu större efterfrågan på KRAV-griskött än vad vi kan leverera, säger Thomas Östlund, vd för Svenskt Butikskött.

Svenskt Butikskött tar KRAV-grisarna från HK Scan, så deras volymökning hänger alltså ihop.

- Under 2015 kommer några nya producenter och befintliga producenter ökar sin produktion. Vi räknar med en ökning på 15-20 procent på KRAV-grisar under 2015. Vi har även fått jaga mer KRAV-råvara på nöt, men där finns ännu volymer som säljs konventionellt att ta till, säger Thomas.

2014-10-03