Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Irma ska fördubbla ekoförsäljningen

Den danska detaljhandelskedjan Irma sätter upp som mål att fördubbla ekoförsäljningen inom en 10-års period. I dag kommer cirka 25 procent av Irmas försäljning från försäljning av ekologiska produkter. Enligt kedjans nya mål ska alltså 50 procent av försäljningen komma från ekologiska produkter år 2024. Målet sätts upp för att ytterligare skilja Irma från övriga detaljhandelskedjor i Danmark.

- Inom de närmsta 10 åren ska ekoförsäljningen lyftas till 50 procent. Vi är fast beslutna om att det är dit vi ska. Och om man sätter upp ett mål är det mycket troligt att man når det. Vi kommer att utöka utbudet av ekologiska produkter och vi kommer att samarbete med till exempel Ökologisk Landsförening för att utveckla kategorier där ekologiskt är eftersatt, tillexempel inom fjäderfäsidan och när det gäller vin, säger Jesper Uggerhöj, vd för Irma till FödevarerWatch.

2014-08-30