Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Skövde Slakteri: Vi är mycket nöjda med utvecklingen för KRAV


Skövde Slakteri har fått en nytändning när det gäller ekokött. Sedan september har försäljningen ökat från 50 till drygt 100 nöt i veckan.

- Vi märker ett stort intresse för ekologiskt och KRAV. Vi är mycket nöjda med utvecklingen och de flesta av våra kunder satsar mer på KRAV-köttet än tidigare. Anatomin funkar hyfsat bra och idag är det en bra affär för oss. Vi tittar så smått på hur vi kan få in mer djur till slakt och hur vi kan utveckla affären vidare. Men det finns några problem att lösa, till exempel hur vi kan få en jämn tillförsel över hela året, även under betesperioden, säger Ove Konradsson, vd på Skövde Slakteri.

Skövde slakteri säljer ekologiskt kött till de flesta grossister, butikskedjor och även under det egna varumärket Gudruns.

2014-06-07