Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekomjölk på Lidl


 

 

Från vecka 11 kan man handla ekologisk mjölk under Lidls eget varumärke, Ängen. Det är mjölk från svenska ekoproducenter hos Falköpings Mejeri som levererar mjölken. Lidl har i Danmark och Tyskland varit framstående när det gäller satsningar på ekologiska produkter, men i Sverige har man haft en mer tillbakahållen framtoning. Under 2014 ska det bli ändring på det och den första i raden av större produktsatsningar inom ekosortimentet blev alltså mjölken.

- Det är viktigt för oss att ha ett bra utbud av ekologiska varor. Våra kunder efterfrågar ekologiska produkter i allt större utsträckning och nu kommer vi satsa ordentligt på att öka både utbud och försäljning, säger Katarina Rosenqvist, CSR-ansvarig hos Lidl Sverige.
Lidl har 166 butiker i Sverige.

2014-03-21