Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Nederländska företag söker svenska ekolivsmedel


Nederländernas ledande importör, grossist och distributör av ekologiska livsmedel, Udea är i behov av mer ekologiska livsmedel och söker intressanta produkter i Sverige. Chansen finns nu att presentera KRAV, EU-eko samt EKO certifierade produkter för Udeas inköpsorganisation. Udea äger EkoPlaza som är Nederländernas största och snabbast växande ekologiska livsmedelskedja som i dagsläget består av 65 butiker. Företaget exporterar dessutom i sin tur vidare till ett 10-tal andra länder.

Nederländerna är en av de snabbast växande marknaderna för ekologiska livsmedel i Europa. Ekoförsäljningen ökade med 14 procent under 2012 och uppgick till drygt 8 miljarder Skr och man förväntar sig en fortsatt stark tillväxt.

Det är Business Sweden som erbjuder kontakter med Udea och intresseanmälan vill man ha senast 19 december! Kontakta sara.leander-pehrson@business-sweden.se

2013-12-13