Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Rekordmånga vill KRAV-certifiera


Just nu råder en tydlig uppgång för ekologiska produkter i handeln. De tre största detaljhandelsaktörerna ICA, Axfood och Coop, vittnar alla om att försäljningen går betydligt bättre under 2013 än 2012 och inom restaurang och storhushåll är uppgången ännu tydligare. Detta har gjort att ansökningarna för att KRAV-certifiera nya produkter också har ökat.

- Vi märker att det är saker på gång på marknaden. Vi har haft en rejäl tillströmning av företag som vill KRAV-certifiera nya produkter under 2013. Jag tror faktiskt att det är någon form av rekord. Detta är även positivt för framtiden. Fler KRAV-produkter på marknaden kommer troligen leda till en ökad totalförsäljning, säger Johan Cejie, som är marknadschef hos KRAV.

2013-12-17