Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Kina godkänner dansk ekokontroll?


Kina kan vara på väg att godkänna den danska ekocertifieringen. I Danmark är man begeistrad över det eventuella genombrottet och vad detta skulle betyda i form av tillträde till en enorm marknad med en allt mer ökande kinesisk ekokonsumtion som är minst sagt lockande. Idag omgärdas exporten till Kina av ett tungt administrativt arbete som enbart stora företag klarar av att bemästra.

- Det skulle vara ett stort genombrott om det skulle lyckas att genomföra ett avtal med de kinesiska myndigheterna av den danska ekologiska certifieringen. Det skulle öppna dörren för många ekologiska verksamheter som länge haft intresse för den kinesiska marknaden men som det varit för kostsamt och resurskrävande för hittills, säger Helene Birk, exportchef hos Ökologisk Landsförening.

Om Kina skulle godkänna den danska ekocertifieringen så skulle detta även i förlängningen kunna öppna möjligheter för svenska företag att komma in på den kinesiska marknaden.

2013-12-05