Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Här är de nominerade till Ekogalan 2014!


Den 30 januari är det dags! Då utses några av de främsta företrädarna för ekobranschen till vinnare i fem olika priskategorier på Ekogalan, som genomförs i samband med Ekowebs marknadsseminarium på Grand Hôtel i Stockholm. Ekogalan genomförs för tredje gången och priser ska delas ut till Årets Ekorådgivare, Årets Ekoföretag, Årets Garant Ekostjärna, Årets Ekoproducent samt Årets Mylla till Hylla. I varje prisgrupp är tre aktörer nominerade.

- Under Ekogalan vill vi, tillsammans med några av branschens största aktörer, sätta de bästa företrädarna för den ekologiska sektorn i rampljuset. De nominerade är alla, var och en på sitt sätt, föregångare och marknadsutvecklare som starkt har bidragit till att lyfta ekologiskt och detta vill vi uppmärksamma, säger Cecilia Ryegård, från Ekoweb.

Här är de nominerade (för utförlig information om vardera kategori samt nomineringsmotivering, klicka här>>

Årets Ekoföretag (SMA Mineral)
Svensk Biogas, Agroväst, Heatweed Technologies

Årets Ekoproducent (LRF)
Ragnarssons, Kärrgärde Gård Tvååker, Vasbo Mjölk, Widegrens Gård

Årets Garant Ekostjärna (Axfood)
Green n Lean, Tåkerngrönt, Wästgötarna

Årets Ekorådgivare (Lantmännen Lantbruk)
Jon Orvendal (VäxtRåd), Jan Hill (Länsstyrelsen Västra Götaland), Thorsten Rahbeck-Pedersen (jorbruksverket)

Årets Mylla till Hylla (Ekoweb)
Arla Foods, Scandi Hotels, Danska Födevareministeriet2013-11-19