Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Borlänge vann Ekomatsligan 2013!

Förstaplatsen i årets Ekomatliga kneps av Borlänge Kommun. Med en ekologisk andel om hela 46 procent och övertog därmed förstaplatsen från Lund, som vunnit de tre senaste åren, som blev slagna med en hårsmån på 45,8 procent. Södertälje kom på tredje plats med 44,3 procent.

Totalt sätt så ökar den ekologiska livsmedelsandelen inom den svenska offentliga sektorn. Den ekologiska andelen ökade till totalt 21 procent under 2012.

- Jag är övertygad om att vi på nästa års Ekomatsliga kommer att se flera kommuner och landsting över 50 procent. De offentliga storköken visar att det går att köpa stora andelar ekologiskt med en minimal budget. De är ekologiska spjutspetsar som vi kan lära mycket av, säger Eva Fröman på EkoMatCentrum.2013-11-25