Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekoglutenfritt nya trenden

Allt fler konsumenter drabbas av glutenintolerans. Detta betyder att marknaden för glutenfria spannmålsprodukter växer både i Sverige och globalt. Glutenfria spannmålsgrödor är bland annat havre och bovete. Hos Lantmännen Lantbruk har man på senare tid upplevt ett stort intresse för produkter som kombinerar ekologiskt och glutenfritt.

Göran Karlsson

 

- Förutom de rent glutenöverkänsliga konsumenterna så är det många som upplever att de mår bättre när de äter mindre gluten. Den nya trenden som blåser starkt över den globala marknaden, och som framför allt drivs av Nordamerika är ekologiskt i kombination med glutenfritt. Jag tror också att det är på väg att även växa fram en marknad för produkter som inte är helt glutenfria, men som har ett lägre gluteninnehåll och samtidigt är ekologiska.  Marknaden vill i allt större utsträckning ha den kopplingen, säger Göran Karlsson som är ansvarig för handeln med ekospannmålen hos Lantmännen Lantbruk.

 

2013-11-21