Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Investera i gotländsk ekowhiskey


Under 2015 kommer de första buteljerna av den ekologiska whiskeyn Isle of Lime vara färdiga att avnjutas. Whiskeyn tillverkas på Gotland av gotländsk ekologisk råvara. Produktionen av råspriten har varit igång ett tag och i slutet av 2013 kommer företaget Gotland Whiskey, som huserar i gamla Roma Sockerbruk, att ha tillverkat 14 000 liter råsprit. Det motsvarar ca 20 000 liter whiskey till ett uppskattat värde av cirka 20 miljoner kronor.

Nu finns det möjlighet att bli delägare i företaget så nya aktier gjorts tillgängliga i en nyemission och det kommer att vara möjligt att teckna sig för aktier mellan 11 och 30 november. I dagsläget ägs företaget av 1369 aktieägare. Destilleriet som byggts upp från grunden med bland annat rådgivning från det legendariska whiskybränneriet Bowmore och spriten lagras bland annat på ekfat från legendariska Laphroaig och har en kapacitet om cirka 60 000 liter ekologisk maltwhisky per år.


2013-11-21