Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ecoviva satsar på ekologisk oxfilé


Företaget Ecoviva har satsat på att leverera matkassar med ingredienser till färdigkomponerade måltider till hushåll i Stockholm Göteborg och Uppsala. Ecoviva levererar enbart svenskt ekologiskt, miljö eller KRAV-märkt kött och kyckling i matkassen Classic. Några av leverantörerna är Upplandsbonden, Bosarps kyckling och Jord på Trynet. Nu satsar man som första leverantör i matkassesegmentet på att leverera svensk ekologisk oxfilé till sina kunder.

– Det är fantastiskt att kunna erbjuda ekologisk oxfilé i Ecovivas matkasse Classic, någon gång emellanåt som guldkant. Även om man inte kan äta oxfilé för ofta, då det finns så lite ädelkött på varje djur. Vi brinner för god mat, men det handlar om variation. Vi är måna om att hela djuret tas tillvara, att man uppskattar varje styckdetalj som unik. Ecoviva vill erbjuda en mångfald i våra matkassar med olika sorters detaljer av ekologisk kött och kyckling säger Annika Riis Kristoffersson, en av grundarna till Ecoviva.

– Att just kunna lyfta fram olika styckningsdetaljer i matlagningen är av yttersta vikt för att hitta en bra affär på KRAV-djuren både för konsumenten och för oss, samtidigt som de olika styckningsdetaljerna erbjuder en så väldig bredd på smakupplevelser, säger Dirk van der Krogt, ekologisk köttexpert och kategoriansvarig på Svenskt Butikskött.

2013-11-18