Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekoweb på Ekonomiekot: Ekomarknaden ökar!


 

 


 

 Enligt en undersökning som Ekonomiekot genomfört så ökar den ekologiska ekoförsäljningen i detaljhandeln i Sverige under 2013. Enligt Ekot ökar ICA, Coop och Axfood sin försäljning av ekologiska livsmedel under första halvåret. Men det är kanske inom offentlig sektor som försäljningen av ekologiskt går allra starkast framåt.

Ekowebs prognos för 2013, att i år passerar försäljningen 10 miljarder Skr, ser därmed ut att slå in. Ekowebs redaktör, Cecilia Ryegård intervjuades av Ekot med anledning av de positiva siffrorna och en av frågorna var varför konsumenterna handlar mer ekologiskt:

– Fler konsumenter vill använda sin köpkraft i butikerna för att påverka hur livsmedel är producerade. De konsumenter som ser mat som något mer än bukfylla blir allt fler, säger Cecilia Ryegård.

Läs hela artikeln här>>

2013-10-21