Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekolådan fyller 10 år!


Under vecka 41 var det tio år sedan leveranserna av Ekolådan startade. De första lådorna, 13 till antalet kördes ut till kunder på Söder i Stockholm.

- Ekolådan växte fram av många olika skäl. Bristen på tillgång till ett brett sortiment av fräscha ekologiska grönsaker och frukter i landets butiker var ett av dem. Att många ekologiska grönsaksodlare höll på att lägga ner sina odlingar på grund av osäkerhet och prispress inom handeln, ett annat. Och dagligvaruhandeln saknade konkurrens, skriver John Gerhard i samband med Ekolådans 10-års firande.

Då var man pionjär på den svenska marknaden och konceptet växte snabbt. Nu levererar man flera tusen lådor per vecka runt om i landet.

- Andra hakade på och vi blev en liten bransch av ekologiska företag som sysslade med lådkonceptet. Framtiden blir spännande. Branschen behöver det helekologiska tänkandet och agerandet som Ekolådan står för. Vi behöver fortsätta att arbeta för att svenska odlare och bönder ska kunna överleva och utvecklas.

Garttis på 10-års dagen önskar Ekoweb!


2013-10-10