Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Danmark: Ekologiskt växer i offentlig sektor


Hittills i år har ekoförsäljningen vuxit med 8 procent till offentlig sektor i Danmark. Marknadsutvecklingen bedöms som stark och tillväxten under 2013 förväntas bli runt 15-20 procent och ännu mer under 2014. Det är bland annat den danska regeringens uppsatta mål om 60 procent ekologiskt inom offentlig sektor år 2020 som driver på försäljningen. Värdet på ekoförsäljningen inom den danska offentliga sektorn beräknas på cirka 0,5 miljarder Skr under första halvåret 2013.

Frukt och grönt växer mest med 26 procent, men glädjande är även att den ekologiska mejeriförsäljningen, som är största kategori, återigen växer, med nio procent.

- Men den största effekten och försäljningsökningen på ekologiskt når vi troligen först 2014, säger Rikke Thorøe Grønningsom är samordnare för offentlig sektor hos Ökologisk Landsförening.

2013-10-11