Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

EkoMatCentrum presenterar Lilla Ekomatsligan


När Nordic Organic Food Fair genomförs på Malmömässan den 20-21 oktober kommer EkoMatCentrum finnas på plats och presentera sin nya ”Lilla Ekomatsligan”. Det blir ett komplement till den vanliga Ekomatsligan som EkoMatCentrum presenterar varje år, med rangordning av de offentliga aktörer som har högst andel ekologiska livsmedel i sina inköp.

- Vi gör detta för att lyfta fram de mindre aktörerna inom offentlig sektor, enskilda skolor och förskolor. Många är otroligt duktiga och det tycker vi ska uppmärksammas. Vi kommer även att väga in andra aspekter i Lilla Ekomatsligan, som till exempel andel när- och lokalproducerat, hur man arbetar för att minska svinn och hur man använder sig av måltiden och livsmedel i pedagogiken, säger Eva Fröman EkoMatCecntrum.

2013-09-27