Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Positiv trend för ekomjölken hos Arla


Under andra kvartalet har försäljningen av ekologiska mejeriprodukter i detaljhandeln visat på att ett trendbrott kan vara på gång efter en tid av ständigt vikande försäljningssiffror för Arla. Försäljningen ökade med drygt 3 procent i värde, jämfört med samma period 2012.

- Vi är försiktigt positiva till de signaler vi får från detaljhandeln nu. Försäljningssiffrorna skulle kunna tyda på ett trendbrott, även om det är tidigt att säga ännu. Våra undersökningar visar också att konsumenterna återigen är mer positiva till ekologiska mejeriprodukter, säger Ann Freudenthal som är ansvarig för Arlas gröna kommunikation.
Det är i detaljhandeln som marknaden har svikit för de ekologiska mejeriprodukterna. Inom storhushåll har försäljningen stadigt ökat.

2013-09-30