Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Danmark satsar 1 miljard på grön omställning


Danmarks nya jordbruksminister kastades direkt in i hetluften när den danska regeringen nästan omgående kungjorde att man satsar cirka 1 miljard svenska kronor på en ny grön omställning under en fyraårsperiod. Riktlinjerna för satsningen är ännu inte klara, men att en hel del kommer att handla om insatser i ekoproduktionen var tydligt efter jordbruksministerns egen kommentar till hur pengarna ska användas.

- Vi arbetar för att skapa tillväxt och sysselsättning i hela livsmedelssektorn genom att göra livsmedelssektorn mer modern och miljömedveten. För mig är det viktigt att vi investerar i ekologi, eftersom Danmark ständigt ligger i fronten för att matcha nuvarande och framtida efterfrågan på hållbart producerad mat, sade den nytillträdde jordbruksministern Karin Haekkerup (S).

2013-09-15