Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Kriterier för priskategorierna Ekogalan 2014


Till nomineringen här>>

För tredje gången delas fjärilspriset ut till en vinnare i fem olika kategorier på Ekogalan den 30 januari 2014. Vem som helst kan nominera, sig själv eller någon annan. En jurygrupp väljer ut tre tänkbara vinnare i de olika kategorierna. De tre nominerade blir inbjudna till marknadsseminariet och Ekogalan 2014. Vinnaren i respektive kategori offentliggörs på plats i Spegelsalen på Grand Hôtel, på Ekogalan efter marknadsseminariet, den 30/1.

Gemensamt för alla kategorierna är att lyfta fram branschens bästa förebilder.

 
 
Årets Ekoföretag:

Till ett företag som genom innovation utvecklat den ekologiska produktionen eller marknaden

Årets Rådgivare:

Till en person som på ett initiativrikt sätt genom sin rådgivande roll bidragit till att öka lönsamheten, effektiviteten inom svenskt ekologiskt jordbruk.

Årets Ekoproducent:

 
Till ett företag eller person som genom innovation utvecklat den ekologiska produktionen eller marknaden. Ett företag eller en person som kan vara en bra förebild och ge inspiration för andra lantbrukare – även utanför den ekologiska produktionen. Pristagaren ska vara ett gott exempel på modernt och lönsamt företagande.


Garants Ekostjärna
 
 


Till ett företag/person som med nytänkande och affärskänsla har utvecklat ett eller flera led i värdekedjan "Från idé till butik" så att konsumentens urval av prisvärda ekologiska och klimatsmarta produkter i hyllan ökar.


Mylla till Hylla   
 
 

 
Till en eller flera personer som genom konstruktivt samarbete ökat tillgängligheten av ekologiska produkter på marknaden eller på annat sätt främjat den ekologiska produktionen och handeln.