Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekogalan 2013: ”Årets Ekorådgivare” - här är de nominerade!


Nu är nomineringsarbetet klart i kategorin ”Årets Ekorådgivare”, ett pris som delas ut i samband med att Ekoweb genomför andra upplagan av Ekogalan den 31 januari på Grand Hotel i Stockholm. Många förslag på uppskattade rådgivare runt om i landet har kommit in till jurygruppen och engagemanget i frågan har varit stort med många vältaliga motiveringar.

Lantmännen Lantbruk, som är huvudsponsor till priset, förstår engagemanget:
– Duktiga rådgivare har en förmåga att följa med i utvecklingen vilket är till nytta för kundernas företagande och det är en viktig pusselbit för dagens jordbruk. Det är självklart för oss att vi vill stimulera framstående rådgivare att fortsätta utvecklas och bidra till ett effektivt och lönsamt ekologiskt lantbruk, säger Torbjörn Wahlström, från Lantmännen Lantbruk.

Margareta Dahlberg

Cecilia Ryegård, som sitter med i jurygruppen, kan konstatera att juryn slutligen enats om tre nominerade kandidater till priset.

- De är samtliga goda förebilder i rollen som rådgivare. Affärsfokus, lönsamhet och frammåtsträvan är något som vi inom juryn vill prioritera när det gäller rådgivning, säger hon.

De nominerade är:

Jan Lagerroth
Margareta Dahlberg, LG Husdjurstjänst (Linghem):
Margareta är en av de främsta husdjursrådgivarna inom ekologisk mjölk- och nötköttsproduktion i Sverige. Genom stort engagemang och kunnande har hon lyft den ekologiska djurhållningen på många gårdar och inte minst bidragit till viktig dokumentation till nytta för många lantbrukare.

Jan Lagerroth, LRF Konsult (Skara): Jan har gjort sig känd som en av de bästa affärsrådgivarna med fokus på företagsutveckling och affärsutveckling. En jordnära man med fötterna i myllan som har stort intresse för helheten på de ekologiska gårdarna.


Åsa Odelros
Åsa Odelros (Storvik):
Åsa Odelros har under låg tid varit en av de mest framstående rådgivare inom ekologisk fjäderfäproduktion, i dag bland annat deltid på HS Konsult. Åsa har en förmåga att alltid komma med förslag till enkla lösningar på de svåra problemen. Med ett stort engagemang i stort som smått, på stora och små gårdar.

Vinnaren utses på Ekogalan, Grand Hotel, Stockholm den 31 januari. För ytterligare uppgifter se www.ekoweb.nu

För mer information kontakta:
Cecilia Ryegård, Ekoweb, tel: 0708-15 25 99
Torbjörn Wahlström,Lantmännen Lantbruk, tel: 070-678 84 00
Margareta Dahlberg: 013-31 75 64
Jan Lagerroth: 0511-34 58 45
Åsa Odelros: 0290-33613,

2013-01-10