Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Anmäl dig till Ekogalan 30 januari 2020!


Boka in torsdagen den 30 januari 2020! Då kör vi igen! Då har Ekologiska Branschdagen och Ekogalan även 10-års jubileum på Grand Hotel. Här möts hela ekobranschen, från mylla till hylla! Ekologiska Branschdagen är ett måste för den som vill vara en aktör att räkna med på den glödheta svenska ekomarknaden. Som brukligt kommer dagen att vara något alldeles extra...

Ladda ner programmet här>>

Till anmälan här>>

Från lantbrukare via förädlare till butik. Träffa kollegor, knyt affärskontakter och uppdatera din kunskapsbank om ekomarknaden. Allt med hög trivsel- och glamfaktor under anrika Grand Hôtels (Stockholm) kristallkronor i spegelsalen. Släpp av Ekowebs rykande färska marknadsrapport, en stor mängd föreläsare, utställare och fullsatt (240 pers) är några av ingredienserna i en späckad dag som framgångsrikt tar dig in i den framtida ekomarknaden.

Ekologiska Branschdagen är ett måste för den som vill vara en aktör att räkna med på den glödheta svenska ekomarknaden. Det som sker i spegelsalen sista torsdagen i januari sedan åtta år tillbaka har, enligt många deltagare, tveklöst varit en pådrivande faktor för den ekomarknadens fantastiska utveckling i Sverige. Genom att kontinuerligt samla beslutsfattare i olika positioner i ekobranschen har steget blivit kort från tanke till genomförande. Det finns många exempel där Ekologiska Branschdagen sått frön som sedan snabbt vuxit till framgångsrika affärskoncept på den svenska ekomarknaden.

Inbjudan och dagsprogram: programmet kommer att presenteras här och uppdateras kontinuerligt.    
Vinnare Ekogalan 2019


Ekologiska Framtidspriset

Instiftare: SEB
Vinnare: Ulrika Aschan
Ulrika Aschan får SEB:s pris, Ekologiska Framtidspriset För ett brinnande intresse och engagemang utöver det vanliga i jordbrukets frågor i allmänhet och i det ekologiska jordbruket i synnerhet. Hon har kombinerat en osedvanlig studieflit med stark förankring och utgångspunkt i det praktiska jordbruket, på såväl sitt eget familjejordbruk som i andra branschsammanhang. Vi tror på en lysande framtid för Ulrika i det svenska ekologiska jordbrukets tjänst!

Årets Garant Ekostjärna:

Instiftare: Axfood
Vinnare :Löfbergs
”Vinnaren av årets Garant Ekostjärna har med ett långsiktigt och innovativt affärsmannaskap, där människa och miljö alltid finns i centrum, utvecklat den svenska kulturen runt produkten med ett attraktiv och certifierat ekologiskt erbjudande"

Årets Omläggare

Instiftare: KRAV
Vinnare: Elin och Andreas Niklasson, Knisslinge
”För en seriös satsning på att lägga om från en intensivt bekämpad gröda till ett bredare utbud av KRAV-märkta grönsaker för närmarknad och restaurang. Omläggningen görs med stort engagemang och mycket kunskap, och omfattar också stora delar av övrig växtodling.”

Årets Ekobutik

Instiftare: Odlarlaget/Sydgrönt
Vinnaren: Coop Varberg ”Med en grönsaksavdelning utöver det vanliga, fylld med lokalt odlade ekologiska grönsaker, når man på ett hållbart sätt konsumenterna i närområdet.
Att fokusera på närodlade svenska ekologiska produkter ger positiva miljöeffekter från jord till bord.”