Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Fyra ton KRAV-skinka nu i handeln

I veckan släpptes fyra ton KRAV-märkta julskinkor för försäljning i ett tio-tal butiker, restauranger och direkta distributionskanaler. Det är svårt att få tag på KRAV-märkt julskinka, eftersom den största volymen av KRAV-skinkorna märks som EU-ekologiska, eftersom de innehåller nitrit, en icke godkänd KRAV-ingrediens. Men nu har flera KRAV-anslutna företag gått samman för att öka tillgängligheten av KRAV-skinka. Ett av företagen är Melins, som fördubblat sin försäljning av KRAV-godkända skinkor i år jämfört med 2009:

– Melins KRAV-godkända julskinka är inga problem att tillverka utan nitrit, enda tillsatserna är salt och socker. Det behövs inget annat om man vill ha en naturligt vacker och god skinka med hög kötthalt, säger Benny Melin.

Här kan du köpa KRAV-godkänd julskinka:

 • Duå i Umeå
 • Ekobeställarna
 • Ekostore samt Kooperativ Handel Fram i Göteborg
 • Gårdarnas Butik i Stockholm
 • Ica Torgkassen i Uppsala
 • NK saluhall i Stockholm
 • Svenska Delikatesser i Uppsala
 • Tuvan i Kungsbacka, Årstiderna
 • Ås Trädgård, Ås
 • Skebo kött i Norrtälje
 • Bromma, Saluhallen i Uppsala
 • Lanthandeln Äkta, Sigtuna

2010-12-17