Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Änglamarks mjölk storaffär för Milko


När Coop från vecka 49 börjar sälja ekologiska mejeriprodukter under det egna varumärket Änglamark är det Milko som står för produktionen. Till att börja med handlar det om totalt fem produkter standardmjölk, mellanmjölk, lättmjölk, filmjölk och A-fil, men under 2012 ska Coop lanserar ett fullsortiment för Änglamark inom mejeri.

- Det känns roligt att få komma med något positivt. Vi ser att det finns en stor efterfrågan på ekologiska produkter och vi vill gärna vara med och utveckla den marknaden. Satsningen sammanfaller också väldigt väl med att vi får in flera nya ekoproducenter, så vi kommer att ha tillräckligt med råvara, säger Mikael Mattsson som är försäljningschef hos Milko.

I uppstarten lanseras produkterna i 113 butiker i Stockholmsområdet, men så småningom kommer produkterna finnas tillgängliga i Coop´s butiker över hela landet.

- Att börja sälja produkterna i det här området är helt logiskt. Många av de utvalda butikerna säljer mer ekologiska mejeriprodukter än vad de säljer konventionella, säger Mikael Mattsson.

2010-12-13