Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Internationell ekomarknad ökar

Den internationella marknaden för ekologiska prodyukter tappade farten när finanskrisen för två år sedan slog till på allvar. Nu är försäljningen återigen på väg upp. Under 2008 passerade världens totala ekologiska försäljning 50 miljarder dollar (cirka 340 miljarder Skr) och bedömare förväntar fortsatt marknadstillväxt, enligt ett pressmeddelande från BioFach.

I både USA och Europa har försäljningen fortsatt att växa under 2010. I tyskland har ekohandeln ökat tvåsiffrigt under årets första hälft. Possitiva rapporter kommer även från Frankrike, Österrike, Italien, Spanien, Italien, Storbrittanninen och Holland.

Enligt Ekoweb´s sammanställning för första halvårets svensk ekoförsäljningen är statusen god även här.

2010-12-14