Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Britterna köper ekologiskt igen

De senaste åren har varit en tuff uppförsbacke för den ekologiska livsmedelsförsäljningen i Storbrittanninen. För säljningen har i finanskrisens spår varit sjunkande med någon procent. Men nu har trenden vänt och i september steg den ekologiska livsmedelsförsäljningen med 15,5 procent, det visar de senaste siffrorna från Kantar Worldpanel. Framgången sammanfaller med Soil Associations årliga ekosatsning som omfattar två veckor av aktiviteter, kampanjer och smakprov över hela landet.

- Det är verkligen goda nyheter för den ekologiska sektorn och det demonstrerar att konsumenterna är på väg tillbaka. Det tyder på att efterfrågan är stabiliserad och att vi kan se fram emot nya försäljningsökningar, säger en talesman för Soil Association.

Källa Ökologi och Erhverv

2010-12-16