Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Hausse på ekogrönsaker hos Magnihill

Under hösten har försäljningen av ekologiska grönsaker tagit fart ordentligt hos Magnihill. Företaget tvättar, fryser in, tärnar, skivar och blandar rotfrukter och grönsaker i olika varianter.

- Ekologiskt ökar något så otroligt just nu. Vissa produkter ligger på ökningar på runt 50 procent. Vi hinner inte med. Morötter och potatis går som aldrig förr och spenaten kommer att vara slut i januari, säger Wiveca Persson-Almgren som är vd hos Magnihill.

Det är främst kommunerna som har ökat sina beställningar, en trend som kom igång på allvar efter sommaren.

- Vi kämpar för att få ihop volymerna. Det mesta är slut hela tiden. Det är jättetråkigt att få resta produkter när vi inte klarar av att leverera och jag hoppas att kunderna inte tröttnar när de inte får det som de beställer, säger Wiveca.

2010-12-28